T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GÜMÜŞHANE / KÜRTÜN - Taşlıca Vali Gazi Şimşek Ortaokulu

Okulum Temiz Belgelendirme

Hijyen ve Salgın Hastalıklar Kapsamında Okulumuzda Alınan Önlemlerle İlgili Velilerimize Duyurudur!

 

Değerli Velimiz;

Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzunda belirtilen şartlara göre okul yönetimimiz tarafından belirlenmiş olan aşağıdaki kurallara öncelikle öğrencilerimizin sağlığı için hassasiyetle uyulmasını rica ederiz.

 

·         Çeşitli salgın hastalık semptomları (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal vb.) gösteren öğrencilerin okula gönderilmemesi, okul bilgi verilmesi ve ciddi rahatsızlıklarda sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi gerekmektedir.

·         Aile içerisinde salgın hastalık veya enfeksiyon belirtisi ya da tanısı alan kişi bulunması durumunda okula bilgi verilmesi ve öğrencinin okula gönderilmemesi gerekmektedir.

·         Öğrencilerin bırakılması ve alınması sırasında personel ve velilerin kuruluşun hijyen ve enfeksiyon risk yönetim ilkelerine uyması zorunludur.

·         Salgın hastalık dönemlerine riskli gruplarda yer alan (büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya kronik rahatsızlığı olanlar vb.) kişilerin öğrencileri bırakıp almaması gerekmektedir.

·         Kuruluşa giriş/çıkış saatlerinde öğrencilerin veliler tarafından kuruluş dışında teslim alınıp bırakılması gerekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.10.2023 - Güncelleme: 02.10.2023 13:36 - Görüntülenme: 48
  Beğen | 0  kişi beğendi